maandag 7 april 2008

Piñata: Hudson van Viva Piñata (2008)

Daan, het zoontje van mijn zus doet dit jaar zijn eerste communie. Hij is nogal fan van de tv-serie / x-box game Viva Piñata! Voor zijn feestje wou dan ook zo'n piñata ...
Na wat zoekwerk op het internet bleek dat zo'n pinata van die serie nog niet zo gemakkelijk en op tijd te verkrijgen was (of nogal prijzig zou zijn)...
Dus heb ik maar toegezegd om er een voor hem te maken (note to myself: first think, then talk)...

Na wat opzoekingswerk over de serie, heb ik besloten om Hudson het paard te maken (de mooiste maar ook de moeilijkste om na te maken).

Na wat plannen, opmeten, nadenken, terug plannen, terug opmeten, ... enz. , ben ik er maar mee begonnen. Ik heb besloten om hem ongeveer 1m50 groot te maken (iets kleiner dan dit model)...

Ijzerdraad en kippengaas waren geen opties om hem vorm te geven (wegens het moet nog te doen zijn om hem kapot te kloppen). Vandaar dat ik mijn toevlucht heb genomen tot opgeblazen plastic zakken om de poten en het lijf vorm te geven.Voor het hoofd heb ik ballonnen en plastic zakken gebruikt.

Om de vorm vlot en overal te kunnen bekleden met papier mache , heb ik het lijf laten zweven aan draadjes.


Na enkele dagen (en nachten) hard zwoegen, waren alle onderdelen droog en klaar om te gebruiken.


Om het lichaam te ondersteunen en de benen niet te zwaar te belasten tijden het drogen heb ik het lijf terug aan touwen opgehangen.


Voor het monteren heb ik binnenin de plastic zakken en ballonnen eerst verwijderd.


Als alles droog was heb ik ook het hoofd toegevoegd. De mond heb ik gemaakt door een opening in de vorm te snijden en dan terug toe te plakken.

Tijd om het boeltje te vullen. Ik heb al de verschillende ruimtes (de 4 benen, het lichaam en het hoofd) gevuld met snoepgoed, toeters, hoedjes, ratels, slingers, confetti's, ....
Na dat het paard gevuld was, ben ik begonnen met de afwerking in crêpe-papier. Dagen aan een stuk heb ik repen crêpe-papier in franjes geknipt en op het paard geplakt. Op het einde kon ik bijna geen crêpe-papier meer zien.


Eindelijk is het af... Juist op tijd want de komende dagen heb ik geen tijd meer om er aan te werken en zondag moet het af zijn... om kapot geklopt te worden ;-)
Het resultaat mag er best zijn vindt ik...Jeps, t'is zover... Zondag, eerste communniefeestje...
klop-op-de-piñata-tijd...

Drie kwartier later was de piñata niet meer...
Maar als je zag hoe de kinderen er zich mee hebben geamuseerd, was het al dat werk zeker waard.

1 opmerking:

Anoniem zei

Wauw!

Op mijn googletocht naar "hoe maak ik een pinata" kwam ik de jouwe tegen. Prachtig is hij geworden, en goed omschreven how to make the darn thing.

Kortom, met dit verhaal in de hand, ga ik maar eens aan de slag.

:)

Barbara